OCMW verhuist naar gemeentehuis

Bekijk alle nieuwsberichten »

01-03-2021


Het nieuwe gemeentehuis is volledig klaar.


De tweede vleugel van het nieuwe gemeentehuis is klaar. Sinds vandaag kan je voor alle diensten van het OCMW en alle gemeentelijke dienstverlening terecht in het gemeentehuis. Door alles op een plaats aan te bieden, willen we je nog beter van dienst zijn.

Met deze centralisatie willen we inspelen op de integratie van het OCMW in de gemeente. De Vlaamse regering verplicht alle gemeentes hiertoe. Door naar dezelfde locatie te verhuizen, kunnen het OCMW en de gemeente groeien naar één organisatie. Zo kunnen we een sterk en efficiënt sociaal beleid ontwikkelen dat geïntegreerd is in de hele werking van de gemeente. Door alle diensten te centraliseren op één locatie verlagen we ook de drempel naar de sociale diensten.

Maak een afspraak!
Het telefoonnummer van het OCMW wijzigt niet. Via het nummer 014 88 30 90 kom je nog altijd rechtstreeks bij het OCMW terecht. Je contactpersoon bij het OCMW blijft dezelfde. Deze blijft ook bereikbaar via zijn of haar rechtstreeks telefoonnummer.

Door corona werken we nog altijd op afspraak. Een afspraak maken bij het OCMW doe je telefonisch via 014 88 30 90 of rechtstreeks bij je maatschappelijk werker. Op het afgesproken tijdstip kom je voortaan naar het gemeentehuis en niet meer naar het OCMW-gebouw. Meld je na afspraak aan bij het onthaal in het gemeentehuis.

Ook voor je bezoek aan de gemeentediensten moet je een afspraak maken. Check www.lille.be/afspraakmaken.

Parkeren met parkeerkaart
Er is een ruime parking aan de voorzijde van het gemeentehuis. Leg je parkeerkaart! Je mag er maximaal 2 uur parkeren. Aan de linkerkant kan je je fiets parkeren tegen de fietsbeugels (of fietsnietjes met een mooiere naam).