Hest Buurderij blaast, samen met Corona, 1 kaarsje uit.

Bekijk alle nieuwsberichten »

09-03-2021

 

Op vrijdag 12 maart werden de eerste maatregelen getroffen rond het Covid 19 virus in ons land, en op dinsdag 17 maart opende Aalex Vertommen de online boerenmarkt 'Hest Buurderij'.


De oorspronkelijke locatie, WZH Ten Kerselaere, sloot zijn deuren, maar Chiro's Zonderschot en Heist-Centrum kwamen ter hulp, dus kon Hest Buurderij haar deuren openen in de Oude Liersebaan.


'We hebben veel geluk gehad, want elke dinsdag was het prachtig weer, waardoor we buiten onze producten konden opstellen en zo de veiligheid konden behouden' Aldus Vertommen.


'Door lockdown werd de Buurderij toch een beetje waar ze voor bedoeld was, een plek om buren tegen te komen en bij te praten, terwijl je bestelde streekproducten in je mandje kon laden.


Mensen zaten heel de week binnen, in de supermarkt was het lang aanschuiven en ineens heel ongezellig. Dus een zonnige Buurderij, waar je vrienden en kennissen tegenkwam, een babbeltje kon slaan op 1,5 meter afstand in de buitenlucht was een verademing.' vertelt Aalex.


In de zomer kwamen er versoepelingen, en dus verhuisde de Buurderij naar het WZH op de boonmarkt, zo vaak mogelijk onder de bomen en buiten, en bij koud/nat weer in de cafetaria.

Volgens Aalex is tot nu toe de buurderij nog nooit kunnen verlopen zoals het oorspronkelijk voorzien was, waarbij alle producenten met hun producten blijven staan en het contact met de lokale producent verzekerd wordt. Elke paar maanden zouden ze ook iets extra organiseren zoals een proeverij waarbij de producenten nieuwe producten kunnen laten proeven, mini concertjes, een kleding ruil, repair café, ... maar dat is tijdens deze corona periode niet mogelijk geweest. 'Ik heb dus steeds ingezet op het bedanken van de boeren en buren met kerstkaartjes, kortingscodes, Sinterklaas zakjes, wafels en andere acties. Maar niet getreurd, uitstel is zeker geen afstel.


Zo zal ik ons 1 jarig bestaan ook niet helemaal kunnen vieren zoals in mijn verbeelding, maar met wat extra creativiteit kunnen we iedereen toch nog eens mooi in de bloemetjes zetten en zo alle mensen bedanken die mij en Hest Buurderij al een jaar steunen.'

Hest buurderij is een online platform om lokale producten gebundeld aan te kopen, deze kan je bestellen tot zondagnacht en de dinsdag daarop ophalen in het WZH Ten Kerselaere tussen 16u30 en 18u. De producten gaan van brood, vlees, zuivel, groenten en fruit, tot chocolade, traiteur en verscheidene dranken.
Bekijk ons aanbod op https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/9888