Inspiratie gestileerd

Bekijk alle nieuwsberichten »

18-08-2016

 

 

Werner De Wree komt uit een kunstenaarsfamilie: zowel vader, moeder als grootvader waren kunstenaar. Zijn ouders stonden bovendien in het kunstonderwijs. Hij volgde kunstacademie en studeerde aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Nadien gaf hij les aan de academie van Sint-Niklaas, de academie van Merksem en plastische opvoeding in het dagonderwijs.

 

Met de natuur als voornaamste inspiratiebron poogt Werner De Wree via structuren, lijnen en vlakken een wereld op te bouwen die tot zijn ideaal behoort. Zowel op gebied van kleur als vorm streeft hij naar een poëtische benadering. Onze samenleving maakt een chaotische, onesthetische indruk op hem. Werner tracht door het scheppen van schoonheid, een tegenpool te creëren. Harmonie en verbondenheid, opgebouwd in een monumentale visie zijn bepalend voor de aard van Werner zijn werk.

 

Tijdens zijn opleiding ontving Werner De Wree enkele onderscheidingen. Sinds 1979 exposeert hij zijn werk regelmatig en ontving verschillende prijzen voor zijn oeuvre. In Zoersel, zijn woonplaats, geeft hij lessen schilderkunst in zijn atelier.

 

van 3 tot en met 25 september

zaterdag 13.30 tot 18 uur - zondag van 11 tot 18 uur

cultuurhuis de Bijl, Dorp 1, Zoersel

info: gemeente@zoersel.be - T. 03 298 00 00