Feest op het ecoduct! Klein en groot welkom op zondagnamiddag 28 augustus

Bekijk alle nieuwsberichten »

22-08-2016

Voor één keer mag het! Het ecoduct is normaal gezien exclusief voor planten en dieren. Maar op zondag 28 augustus treed je tussen 13.30 en 17 uur uitzonderlijk in de sporen van de dieren. Kinderen die bovendien een tekening meebrengen van dieren die de brug nemen, ontvangen in ruil het stripboek ‘De beestige brug’ van Suske en Wiske. Jij komt toch ook? Het wordt ‘beestig’ interessant!

 

 

 

Wie over de E34 richting Nederland rijdt, passeert in Postel het Ecoduct Kempengrens. Jarenlang werden hier waardevolle natuurgebieden door deze snelweg van elkaar afgesneden. Maar sinds de opening van het ecoduct in november 2014, vinden tal van dieren er een veilig oversteek naar naburige bos- en natuurgebieden. Veilig voor hen én voor het verkeer op de E34.

 

 

 

Van dichtbij kennismaken

 

Maak van dichtbij kennis met deze ‘natuurbrug’ tijdens dit groots evenement voor klein en groot. Tussen 13.30 en 17 uur zijn er geleide bezoeken, een infomarkt, kindertheater en andere activiteiten voor kinderen. We laten je niet alleen zien welke dieren gebruik maken van het ecoduct, je leert ook welke maatregelen genomen zijn om van het ecoduct een echte brug voor dieren te maken. Beleef hoe het is om als dier het ecoduct over te steken. Ook de partners die betrokken waren bij de bouw van het ecoduct stellen zich voor.

 

 

 

Tekening in ruil voor een strip

 

Maak een tekening van dieren die de brug nemen en ruil deze in voor het stripboek ‘De beestige brug’ van Suske en Wiske. Inruilen kan enkel op 28 augustus tijdens het ‘Feest op het ecoduct’ tussen 13.30 en 17 uur. Maximum één stripalbum per kind verkrijgbaar.

 

 

 

Pendeldienst

 

Ecoduct Kempengrens is gelegen aan de Grensweg, een zijstraat van de Reuselweg richting Nederland ter hoogte van het Douanekantoor. Fietsers en wandelaars kunnen op eigen initiatief naar het ecoduct komen. Wie met de auto komt, kan deze parkeren op de parking van de abdij van Postel. Een pendeldienst rijdt continu van en naar het ecoduct.

 

 

 

Feest op het ecoduct! is een organisatie van Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete in samenwerking met Gemeente Mol, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, Agentschap voor Natuur en Bos en Provincie Antwerpen.

 

 

 

Meer info: Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, 014 85 25 14, info@rlkgn.be, www.rlkgn.be