Nieuws uit Herentals

Bekijk alle nieuwsberichten »

27-08-2016

Stadspoortstraat afgesloten op 29, 30 en 31 augustus

 

Van woensdag 24 augustus tot en met vrijdag 2 september zijn er asfalteringswerkzaamheden in de Stadspoortstraat en op het kruispunt met de Boerenkrijglaan. Ook het parkeerpleintje tussen de Stadspoortstraat en de Boerenkrijglaan wordt vernieuwd. Na de werkzaamheden kunt u het pleintje enkel op en af rijden via de Boerenkrijglaan. Doorgaand verkeer is niet meer mogelijk.

 

De aannemer probeert de hinder tot een minimum te beperken. Enkel op 29, 30 en 31 augustus is er geen doorgaand verkeer in de Stadspoortstraat mogelijk. De omleiding loopt via de ring en de Augustijnenlaan. De bussen van De Lijn rijden via de ring, Herenthoutseweg, Kerkplein, Kerkstraat, Grote Markt en Belgiëlaan naar het station. De planning kan door onverwachte (weers)omstandigheden wijzigen.

 

Nieuwe samenaankoop groene energie

 

Herentals doet dit jaar opnieuw mee aan de provinciale groepsaankoop van 100 procent groene stroom. De vorige jaren was de actie een succes. In 2015 schreven 1.736 Herentalsenaren zich in. Van hen gingen 1.360 mensen ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier.

 

Tot 11 oktober kunt u zich vrijblijvend inschrijven op www.samengaanwegroener.be. Op 12 oktober is er een online veiling en kunnen de energieleveranciers hun beste bod doen. Daarna krijg u een voorstel op maat met een duidelijk zicht op uw mogelijke besparing. Pas dan beslist u om al dan niet te veranderen van energieleverancier. Denk eraan: de aangeboden tarieven van de groepsaankoop krijgt u gedurende een jaar. Nadien mag de leverancier de tarieven aanpassen. Tot nu toe moest u zich dus elk jaar opnieuw inschrijven. Maar wie zich dit jaar inschrijft, doet ook de volgende jaren automatisch mee met de groepsaankoop. Wenst u niet meer deel te nemen, dan kunt u zich uitschrijven.

 

De provincie organiseert een aparte groepsaankoop voor bedrijven, zelfstandigen en verenigingen. Hebt u een professioneel contract en verbruikt u jaarlijks minder dan 50.000 kWh elektriciteit (enkel laagspanning) en 100.000 kWh gas, dan is dit uw kans om goedkopere energie aan te kopen. Vorig jaar bespaarden de deelnemers gemiddeld 333 euro. Schrijf u voor 26 oktober vrijblijvend in op samengaanwegroenerprofessioneel.ichoosr.com.