Brug Hezewijk over E313 in Olen krijgt grondige opknapbeurt

Bekijk alle nieuwsberichten »

03-09-2016


Vanaf maandag 12 september 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met renovatiewerken aan de brug van Hezewijk over de E313 in Olen. De bovenbouw van de brug wordt gestript en vervolgens vernieuwd. De werken zullen ongeveer anderhalve maand duren. Tijdens deze periode is de brug volledig afgesloten voor alle verkeer.
 

Vernieuwing bovenbouw brug

Tijdens de renovatiewerken wordt de asfaltverharding en waterdichting van het wegdek op de brug vernieuwd. Daarnaast worden de brugvoegen uitgebroken en vervangen, worden de dekstenen vervangen door een betonnen randbalk en worden de brugleuningen opnieuw gegalvaniseerd. Ook zal er naast en onder de brug een grondig groenonderhoud plaatsvinden.

Omleidingen

De brug is tijdens de werken gedurende anderhalve maand volledig afgesloten voor alle verkeer. Het doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een omleiding langs de N152 (Koning Boudewijnlaan/Dorp) – Sint-Maartenstraat – Noorderwijkseweg – Olenseweg – Paradijsstraat. Fietsers worden omgeleid via Keinigestraat – Plassendonk – Acacialaan – Plassendonk – Hezewijk.
 
Ook de bussen van De Lijn tussen Herentals en Aarschot (lijn 220 en 221) volgen tijdens de werken een omleiding via de Herentalseweg en de Koning Boudewijnlaan. Voor meer informatie daarover kan u terecht op de website van De Lijn: www.delijn.be.

Weersafhankelijk

De renovatiewerkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij nat weer kan er bijvoorbeeld niet worden geasfalteerd en schuift de timing van de werken op.