JONGEREN VAN MOVE-IT VORSELAAR MAKEN FILM OVER VERDWENEN DUITSER.

Bekijk alle nieuwsberichten »

11-09-2016

 

 

De Canadees John Wesley Cowling stortte in 1944 neer met zijn vliegtuig in de bossen van Vorselaar. Vandaag, 70 jaar later, vragen enkele jongeren die graag rondhangen in de Dreef van Vorselaar zich af of deze Canadees wel alleen neerstortte. Of zat er misschien een ontvoerde Duitser in het vliegtuig? Wat is er met die Duitser gebeurd?

 

 

 

De vraag wat er met deze Duitser gebeurd is, stel dat hij in het vliegtuigje van Cowling zat, leek het ideale uitgangspunt om met de jongeren van Move-it Vorselaar een film te maken.

 

En dat deden ze! Zes woensdagen lang gingen de jongeren, een bonte bende acteurs in kostuum, in Vorselaar op pad met een professionele camera. Dit alles in samenwerking met Villa Basta, Jeugdcultuur werkplaats.

 

 

 

Samen een scenario schrijven, acteren, filmen en het geluid opnemen, waren allen gloednieuwe ervaringen voor de jongeren. Ze gingen actief aan de slag, leerden in groep werken, werden uit hun comfortzone gehaald worden én kwamen tot een succeservaring. Voor Arktos is dit dé manier om met jongeren te werken aan verschillende sociale vaardigheden om hen zo een stapje verder te brengen in hun persoonlijke ontwikkeling.

 

 

 

Het resultaat is een film van 25 minuten die met een mengeling van fantasie en realiteit een antwoord biedt op de vraag wat er met “den Duitser” gebeurd is.

 

Ben je benieuwd naar het verhaal van de jongeren en het verhaal van “Den Duitser”? Op zaterdag 10 september tonen de jongeren hun film graag aan het grote publiek. Van 19u tot 21u aan het jeugdcentrum van Vorselaar, Cardijnlaan 8.

 

 

 

Move-it, een vindplaatsgerichte jongerenwerking, is een project van Arktos vzw (www.arktos.be). Het project startte in 2010 in opdracht van de gemeente Vorselaar.

 

www.arktos.be