Drie dagen werken op Beersebaan (N132) in Gierle

Bekijk alle nieuwsberichten »

18-10-2016

 


Op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 oktober 2016 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) asfalteringswerken uit op de Beersebaan (N132) in Gierle. De gewestweg krijgt er een nieuwe laag asfalt tussen de rotonde aan de op- en afrit van de E34 (richting Turnhout) en het kruispunt met de De Nefstraat/Turnhoutsebaan (N140). Tijdens de werken is de Beersebaan in beide richtingen afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

 

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort

 


Het wegdek van de Beersebaan is versleten en aan vernieuwing toe. AWV zal daarom in beide richtingen een nieuwe toplaag aanleggen. Die zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren. De werken starten in de loop van maandag 24 oktober en zullen bij goed weer maximaal drie dagen duren.

 

Omleiding in beide richtingen

 


Tijdens de werken is de Beersebaan in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer richting Beerse wordt omgeleid langs de Turnhoutsebaan (N140) om dan via de E34 richting Antwerpen naar de afrit Beerse (22) te rijden. Het verkeer richting Gierle neemt de E34 richting Nederland tot aan de afrit Turnhout-West (23) en kan dan via de Turnhoutsebaan (N140) zijn weg vervolgen. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang over de Beersebaan.

 

Weersgevoelig

 


Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden.