Grobbendonkse campagne voor een veilig eindejaar

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-11-2016

Het gemeentebestuur van Grobbendonk roept alle inwoners op om geen vuurwerk te gebruiken tijdens de eindejaarsperiode.


De hemel op oudejaarsavond laten schitteren, is mooi… . Maar helemaal niet zonder risico voor jezelf, je familie, vrienden, buren en (huis)dieren.


Elk jaar vallen er gewonden of erger door het gebruik van vuurwerk tijdens de feestdagen. We kunnen de gevaren niet genoeg herhalen: Brandwonden, brandgevaar en gehoorschade, … . Je vingers verliezen of het dak van je buurman in de fik steken? Zo wil je het nieuwe jaar toch niet inzetten!


Kleine en grote huisdieren, maar ook dieren die in het wild leven, komen tijdens oudejaarsnacht in gevaar. Katten, honden en andere dieren staan angsten uit, waardoor ze onvoorspelbaar gedrag kunnen vertonen, weglopen of zelfs letterlijk doodvallen.


Je kan ook feesten zonder al deze gevaarlijke risico’s. In Grobbendonk en Bouwel schitteren we veel liever zónder vuurwerk!


Het gemeentebestuur van Grobbendonk roept iedereen op om geen vuurwerk te gebruiken. We zijn ervan overtuigd dat onze inwoners ook een stevig feestje kunnen bouwen zonder te knallen!


Doe met ons mee en ga  voor een spetterend, maar veilig eindejaar!

Het oplaten van wensballonnen is verboden. Voor het afsteken van vuurwerk moet je  steeds toelating vragen aan de burgemeester. Volgens de Politiecodex mag je dit tijdens oudejaarsnacht uitzonderlijk doen zonder vergunning tussen 23.45 en 00.45 uur. Onze burgemeester laat weten dat hij dan liever geen vuurwerk ziet boven onze gemeente en ook geen enkele vergunning zal toekennen buiten deze periode.

Hou honden en katten binnen tijdens oudejaarsnacht. Als je weet dat je dier bang is, sluit dan de gordijnen en zet muziek op. Je kan hen ook op een andere, positieve manier afleiden van eventuele harde knallen. Begin op tijd met de nodige training!