Samen de drempel over cultuurparticipatie op latere leeftijd is het thema van de Ouderenweek 2016

Bekijk alle nieuwsberichten »

26-11-2016


De Ouderenweek vindt ieder jaar plaats en valt in 2016 in de week van 21 tot en met 27 november. Cultuurparticipatie op latere leeftijd, dat is waar de Ouderenweekcampagne om draait in 2016. De helft van de ouderen participeert aan cultuur, wat betekent dat de andere helft dat niet doet, onder andere omdat zij drempels ervaren. Nochtans heeft culturele participatie een belangrijk aandeel in het actief en zinvol ouder worden. Het is voor ouderen een bron van expressie, zingeving en heeft een positieve impact op de fysieke gezondheid, het psychisch welzijn en de sociale cohesie. Bron:  http://vlaamse-ouderenraad.be/


De leerlingen van het 3de tot 7de jaar verzorging van Campus De Vesten Herentals (GO!) hebben de handen in elkaar geslagen in kader van de Ouderenweek 2016. Vanuit de praktijk met senioren dachten de leerlingen bij cultuur ook aan ontspanning en ontmoeting. Ze nodigden hun grootouders uit op school voor een maaltijd en workshops volledig uitgewerkt en georganiseerd door de leerlingen. Tijdens de maaltijd werden er duchtig verhalen verteld over vroeger. De ontspannende workshops hebben ook deugd gedaan. Enkele reacties van deelnemers:De frikadellen zijn even lekker, zoals mijn moeder ze vroeger maakte! – “De jeugd is toch plezant. –  Ze doen echt hun best voor ons.- De leerlingen hebben ons echt verrast.


Dus missie geslaagd!


Campus de Vesten (GO!) is een warme en innoverende school. We vinden betekenisvol en samen leren zeer belangrijk en moedigen de organisatie van graad overschrijdende projecten aan. Hierbij is de dagdagelijkse praktijk nooit ver weg.