Regio nieuws : Geel

Bekijk alle nieuwsberichten »

27-12-2016

Vanaf maart eenrichtingsverkeer op Herentalseweg : het nieuwe jaar luidt de start in van het grote vernieuwingsproject op de Geelseweg in Olen en op de Herentalseweg in Geel, die samen de N13 vormen.

Door een aanpassing in de planning zal de grote hinder, met eenrichtingsverkeer van Geel naar Herentals, opschuiven naar maart. Wel zal het fietspad in de rijrichting van Herentals tot eind februari plaatselijk ingenomen worden naargelang de werken van de nutsmaatschappijen vorderen.

• Vanuit Geel richting Herentals zal je de komende maanden over het volledige traject van N13 kunnen blijven rijden.
• Het verkeer vanuit Herentals richting Geel kan vanaf maart niet langer over N13 in zones 1 (Punt – Velveken) en 5 (Gerheiden – grens met Herentals) rijden. Je moet dan een omleiding langs E313 of langs Industrielaan en Nijverheidsstraat volgen.
• De straten in de omgeving en de kruispunten op N13 blijven steeds bereikbaar voor lokaal verkeer.

Een volledig overzicht van het project vind je op www.slimdoorgeel.be. Met vragen over de riolerings- en wegenwerken kan je alle werkdagen tussen 8u en 19u terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via contact@aquafin.be.  meer info: www.slimdoorgeel.be

Dienstverlening stad en sociaal huis vanaf 2017 altijd op afspraak : vanaf 3 januari 2017 verloopt alle dienstverlening in het stadhuis en sociaal huis na afspraak. Bellen of langskomen om je afspraak te maken hoeft niet want je kan je afspraak voor 2017 zelf online maken op https://afspraken.geel.be. Mensen zonder internettoegang kunnen een afspraak maken via 014 56 77 77.

Om producten af te halen of te kopen, hoef je in de meeste gevallen geen afspraak te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je vuilniszakken of een Geels halfuurtje wil kopen aan de onthaalbalie van het stadhuis. Ook om producten af te halen die je eerder hebt aangevraagd (bijvoorbeeld een reispaspoort of rijbewijs) hoef je geen afspraak te maken. Als je je E-ID of Kids-ID komt afhalen is een afspraak wel noodzakelijk.

Je kan via het digitaal loket op www.geel.be een aantal dienstverleningen elektronisch afhandelen. Het betreft documenten die je kan downloaden (bijv. aanvraagformulier evenement) en formulieren die je online kan invullen en versturen (bijv. aangifte adreswijziging, aanvragen attesten dienst burgerzaken).

Sluitingsdagen eindejaarsperiode
Op 1 en 2 januari zijn de meeste stadsdiensten en het sociaal huis gesloten. Ook de bibliotheek en het archief zijn dan gesloten. Het Gasthuismuseum is gesloten tot en met 2 januari.
Dienst toerisme:
- woensdag 28 tot vrijdag 30 december: open van 10u tot 12.30u en van 13.30u tot 16u
- zaterdag 31 december: open van 10u tot 12u
- zondag 1 en maandag 2 januari: gesloten
Zwembad:
- maandag 26 tot vrijdag 30 december: open zoals op woensdag (14u tot 21u en banen trekken)
- zaterdag 31 december en zondag 1 januari: gesloten
- maandag 2 tot vrijdag 6 januari: open zoals op woensdag (14u tot 21u en banen trekken)
meer info: www.geel.be, onthaal, 014 56 60 00, info@geel.be

Evaluatiemomenten project trage wegen
In het najaar van 2015 is de stad Geel samen met het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete van start gegaan met het project trage wegen. Alle trage wegen zijn afgelopen jaar door vrijwilligers in kaart gebracht.

Stad Geel en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete nodigen iedereen uit die suggesties en opmerkingen heeft of op de hoogte wil blijven van het herwaarderen van de trage wegen in Geel op één van de drie laatste evaluatiemomenten. Voor de regio Zammel, Oosterlo en Stelen is het evaluatiemoment op dinsdag 10 januari om 19u in Bonten Hannen, Oosterlo.

Voor de regio Larum en Punt is dat op woensdag 11 januari om 19u in het stadhuis en voor het centrum is het evaluatiemoment op woensdag 18 januari om 19u in het stadhuis. Wil je er graag bij zijn op één van deze drie evaluatiemomenten? Gelieve je dan op voorhand even aan te melden bij Charlotte Corthals van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete.

Kan je er niet bij zijn, maar heb je toch vragen? Dan kan je terecht bij Charlotte Corthals van het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (014 85 25 14 of 0472 62 45 22, Charlotte.CORTHALS@RLKGN.be).
In 2017 besteedt het project trage wegen aandacht aan de regio Ten Aard/Mosselgoren, het gebied rond Kievermont, Bel en Winkelomheide.
meer info: http://projecttragewegen.geel.be