Ks Choice twee keer in deSingel met 240-koppig koor

Bekijk alle nieuwsberichten »

17-08-2017

 

K’s Choice staat 26 augustus 2017 in de Antwerpse deSingel voor twee akoestische liveconcerten. Dirigent en organisator Hans Primusz verzamelde een 240-koppig pop-upkoor rond K’s Choice om samen geschiedenis te schrijven. Voor de middagvoorstelling zijn er nog tickets, het avondconcert is al uitverkocht.

Een team van professionele coaches begeleidt het grootse pop-upkoor en stoomt het klaar voor een bruisende performance. De groep bestaat uit vier koren van telkens 60 zangers. Ze bereiden zich voor in verschillende steden tijdens intensieve zang- en performanceworkshops. Twee pop-upkoren repeteren in Antwerpen, één in Gent en één in Leuven.

Hans Primusz, dirigent en organisator van In Koor: “Ik organiseer dit project al voor het zevende jaar op rij, telkens met andere artiesten. Editie 2017 wordt met K’s Choice een nieuw hoogtepunt. Nog nooit zullen we met zo veel zangers op het podium van de Antwerpse deSingel hebben gestaan. Elke stadskoor zingt ook enkele liedjes apart met de artiest. De apotheose van het concert wordt ongetwijfeld het moment waarop de vier koren samen met K’s Choice op het podium staan.”

De workshops vinden zijn volop aan de gang. Iedereen die van zingen houdt en met K’s Choice het podium wil delen kon inschrijven. “Je moet zelfs geen noten kunnen lezen, al helpt dat natuurlijk wel. Het zijn intense workshops waarin je je grenzen verlegt en enorm veel bijleert”, aldus Primusz.

Meer over pop-upkoren
In Koor 2017 is een initiatief van de Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag die gekend is voor zijn pop-upkoren. Dat zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Hans Primusz, artistiek leider, zorgt voor koorarrangementen op de originele liedjes van de artiesten. Afgelopen jaren werkte hij al samen met o.a. Lady Linn, Pieter Embrechts, Frank Vander linden en Spinvis.

Meer over K’s Choice
In 2015 verrasten Sarah en Gert Bettens muziekminnend België met een meer dan stevige rockplaat: 'The Phantom Cowboy', die vrijwel unaniem als de beste plaat uit hun oeuvre werd bestempeld. Alain Johannes, een vaste kompaan van Foo Fighters-frontman Dave Grohl, had de productie voor zijn rekening genomen en liet er gewillig een heerlijk grunge-sausje op los.

Wie het basisduo van K’s Choice een beetje kent, weet dat broer en zus twee muzikale gezichten hebben. Zo hebben Sarah en Gert in het verleden ook al bewezen dat ze met het grootste gemak de meer intieme toer kunnen opgaan. Voor de In Koor 2017 duikt de familie Bettens in hun rijkgevulde 'rugzak' van smaakmakende songs, oud en nieuw, aangevuld met een aantal fraaie en verrassende covers.


K’s Choice in Koor
26 augustus 2017
om 15.00 & 20.00 uur
deSingel Antwerpen
Info & tickets: www.zaterdagzondag.be